Foto: David Bicho, www.bicho.se

Några ord från nöjda uppdragsgivare:

”Tack Emma-Karin för din och dina medartisters insatser på vårt bröllop!
Att ha en person som organiserade och höll i all underhållning på vår fest var ovärderligt; kontakter med teknikleverantör, musiker och placering av musikstycken och låtar. Emma-Karin höll i allt. Emma-Karin har erfarenheten och känslan för vad som fungerar underhållningsmässigt vilket gjorde att vi kunde slappna av och överlåta saker till henne. Trots att vi visste vilka låtar som skulle spelas blev vi överraskade över hur mycket bättre de lät när de framfördes av Emma-Karin och hennes medartister och vilken fantastisk stämning som skapades t ex av att ha liveuppträdanden mitt i middagen med artister mitt ibland gästerna.
Elmira och Einar, vigsel med fest på Villa Pauli, Djursholm. Juni 2012”

"Stort tack till Emma-Karin och musiker som gjorde ett fantastiskt framträdande både under vår vigsel och under vår bröllopsmiddag! Ni förgyllde vår dag invid Mälarens strand och vi fick en oförglömlig dag mycket tack vare er! Stor inlevelse, proffsig som alltid men framförallt ödmjuk inför uppdraget! Alla våra gäster (och vi) var mäkta imponerade av det breda register som du visade upp! Stort stort tack!
Carina och Angelo, vigsel och fest på Hälsovillan, Hässelby. Juli 2011"

"Emma-Karin är en mycket engagerad person som gav oss ovärderliga tips om musik och arrangemang. Hennes sång förgyllde vigseln på ett personligt och känslofyllt sätt och vi är jätteglada för de minnen som hon bidragit med. Tack Emma-Karin!"
Hanna & Andreas, vigsel på Wapnö slott, Halmstad september 2005

"Bättre sångerska kan man inte ha! Självklart i tid och ordentligt förberedd, men framförallt förmedlar hon närvaro och känsla till det hon sjunger - och då blir det så där förtrolllat som man vill ha det på sitt bröllop! Flera av våra gäster kommenterade särskilt hennes version av Kents "Utan dina andetag".
Malin & Jon, vigsel på Karslunds herrgård, Örebro maj 2009

"Tack Emma-Karin för att du sjöng så underbart vackert och med stor känsla och inlevelse på vår vigsel! Du fick oss att känna precis den där känslan man vill få fram genom musiken."
Helena & Jonas, Västra Hoby kyrka, Lund augusti 2005

"Jag är så otroligt glad för att Emma-Karin sjöng på min farmors begravning. Vi önskade två låtar och jag behövde inte tänka på någonting. Hon ringde prästen och bokade tid med organisten. Jätte skönt i sorgearbetet! Allt var verkligen perfekt på alla sätt och vis. Är säker på att farmor satt någonstans däruppe och nynnade till Emma-Karins vackra sång."
Maria, Skärholmens Kyrka, Stockholm september 2010Lyssningsexempel:

Handens fem fingrar (Peter LeMarc)
Piano: Carl Flemsten
Utan dina andetag (Kent)
Piano: Carl Flemsten
When you tell the world (Björn Skifs/Agnes)
Duett med Jan Lekemark, live från bröllop på Noors slott 2013
Stråk: The Classics
I belive in you and me (Whitney Houston)
Piano: Siri Maasen
Kärleken kommer (Nils Ferlin)
Piano: Siri Maasen

Underhållning vid privata tillställningar

Med lång erfarenhet av underhållning vid privata tillställningar både som artist och som producent/bröllopskoordinator hjälper jag er att finna rätt underhållning för er tillställning-stor eller liten.

Bröllop

Bröllopsdagen-den kanske största dagen i två människors liv tillsammans. Era personligheter ska genomsyra dagen och min uppgift är att tillsammans med er hitta rätt musikunderhållning för att bäst gestalta känslan ni vill förmedla och uppleva.
Jag kommer med förslag och hjälper er på vägen. Tillsammans tar vi fram ett program som blir unikt för just er.

Jag hjälper er med musikval, utformning av program, bokning av DJ, band och eventuell middagsunderhållning. Kanske önskar ni en stråkkvartett, klassisk gitarrist, harpist, pianist, gospelkör eller varför inte en magiker eller ett vackert danspar till fördrinken eller vigseln? Barnen kanske ska underhållas och vad passar då bättre än en clown?
Läs mer om olika underhållningsinslag lämpade för bröllop här!

Dop

Ett nytt litet liv ska välkomnas. Vid dop och namngivningsceremonier är musiken lika mycket en del av högtiden som vid bröllop.
Därför är det av lika stor vikt att man hittar rätt musik. Kanske har ni egna idéer eller kanske önskar ni förslag av mig? Tillsammans skapar vi ett musikprogram som passar ert dop/namngivningsceremoni.

Födelsedagar

Som vid alla högtider är musiken ofta även en stor del av födelsedagsfirandet. Kanske önskar ni något till fördrinken? En jazztrio med sångerska, stråkkvartett eller varför inte en close up magiker? Under middagen kan man tänka sig middagsunderhållningen av en showgrupp, magiker eller dansare som lyfter stämningen ytterligare och som final på kvällen en utmärkt DJ eller band.
Jag har också vid flera tillfällen skapat tidsresor utifrån jubilarens "livsresa" från vagga till födelsedag!
Kontakta mig så skapar vi tillsammans ett program för just er fest. Varje evenemang är unikt och det är viktigt att finna det som passar just er eller den ni önskar hylla.

Begravningar

När man förlorat en närstående vill man finna musik som sätter ord på känslorna och att hylla den man förlorat.
Kanske hade den ni förlorat ett favoritinstrument eller ett favoritstycke? Jag hjälper er att skapa ett vördnadsfullt program vid denna livets sista hyllning.

Kort om mig:
Jag är utbildad på Kulturama i Stockholm: Musikallinjen samt Afrosånglinjen (pop, soul, jazz och visa).
Under mina år som sångerska och underhållare har jag framträtt i en rad olika stora som små sammanhang. Från folkpark till Globen. Vid otaliga företagsevenemang, publika konserter, bröllop, privata fester samt friluftsteater med bl.a. Eva-Britt Strandberg och Dan Ekborg.

Vid sidan av mitt eget artisteri har jag också arbetat på eventbolag, som bröllopskoordinator samt som underhållningsproducent.
Jag har utöver mitt eget artisteri, ett brett kontaktnät av toppunderhållare inom de flesta musikaliska genrer samt dans och nycirkus.


Underhållningsinslag för bröllop:

Detta är några av de tjänster och konstellationer som vi kan erbjuda!
Många av koncepten kan kombineras för en lyckad bröllopsdag.

Vigselsång

Tillsammans med ackompanjatör på gitarr, piano, stråkkvartett eller något annat instrument framför jag de låtar ni önskar.
Vid vårt första möte bollar vi idéer. Kanske vet ni precis vad ni önskar få framfört? Om inte så kan jag ge tips och tillsammans hittar vi låtar som passar just er. Några exempel på sådant jag sjungit: I folkviseton, Min kärlek (Shirley CLamp), För kärlekens skull (Ted Gärdestad), Som Romeo (Håkan Hellström), Underbart (Calle Moreus), Kärleksvisan (Sarah Dawn Finer), For once in my life (Stevie Wonder), Jag är din bäste vän (Toy Story), Here comes the sun (Beatles), Ain't no mountain high enough (Marvin Gaye & Tammy Terrell) och många, många fler.

Begreppet ”vår låt”får en djupare innebörd.

Tänk att få något som skrivits enbart för er! En låtskrivare/kompositör intervjuar er och utifrån det skrivs en låt eller ett klassiskt stycke som framförs vid vigseln.
The Classics

Klassiska jazzstandards och nyare popmusik, allt specialarrangerat för denna sättning. Konstellationen består av fyra välljudande stråkmusiker och i fronten; en erfaren sångerska. Loungemusik "de luxe" vid fördrink och/eller vigseln.
Några av de låtar som finns upparrade, passande vid en vigsel är ex. Utan dina andetag (Kent), At last (Etta James) och When you tell the world you're mine (Agnes och Björn Skifs som framfördes vid kronprinessvigseln 2010). Om den senare skall framföras samarbetar vi med en lika erfaren manlig sångare.

Oktoberkvartetten

En stråkkvartett är ett vackert inslag vid vigsel, som bakgrunds-musik vid middagen eller ackompanjemang av brudvalsen. Oktoberkvartetten består av fyra skickliga musiker som spelar klassisk musik lika gärna som pop och folkmusik.

Jazztrio

Trio på kontrabas, gitarr och sång ger ett mjukt sound som lämpar sig exempelvis vid vigsel och/eller fördrink. Trion kan därefter utökas med trummor och keyboard för ett komplett partyband till bröllopsfesten.

Harpa-elegant och vackert.

Vid vigseln, fördrinken och/eller som bakgrundsmusik vid middagen. Harpan är ett elegant och vackert instrument som både skapar ett vackert blickfång och dessutom klingar otroligt vackert!
Repertoaren kan bestå av allt från klassisk musik via pop till svensk eller irändsk folkmusik. Utöver soloharpa erbjuder vi även olika konstellationer med exempelvis harpa, flöjt och violin.

Fantastic Four

bildades 2000 och har sedan dess hunnit med oräkneliga företagsevenemang och privata tillställningar. De har framträtt för kungaparet vid flera tillfällen, tävlat i Talang och sjungit i olika TV-program. De är nyligen hemkomna från en omfattande julturné runt om i Sverige med bl.a. Eric Saade, Timotej, Lotta Engberg och Sonja Aldén.
One More Time-middagsunderhållning

Ett lite mer okonventionellt inslag som har visat sig mycket lyckat alla de gånger vi deltagit vid ett bröllop. Showgruppen One More Time gör 1-2 inhopp under middagen för att förhöja feststämningen och låta gästerna röra på sig när de suttit stilla länge. Våra framträdanden bygger på publikinteraktion då vi inbjuder gästerna att “medverka” på olika sätt. Vårt mål är att skapa god stämning och det andra inhoppet brukar vara lämpligt att placera mot slutet av middagen för att fungera som en “partystart”. Ett lite längre set som drar igång dansen. Vi lämnar sedan över till ex. DJ eller band. Vi har framträtt för både svenska och internationella gäster vid bröllop. Gruppen har också framträtt vid företagsevenemang, konserter som just middagsunderhållare och sångare.


The band

Fyra erfarna musiker som kompat Sveriges artistelit och en erfaren sångerska ger er de bästa danshitsen från 50-talet fram till dagens listmusik!

För skärgårdsbröllopet: Miss Marine and friends

kan sjunga vid vigseln, vid påföljande förmingel bjuds gästerna på visor och låtar med havs-, sommar- och skärgårdsanknytning.
Efter middagen kan Miss Marine & friends utökas med ytterligare två musiker för en full partybandsättning.
Effektfullt och minnesvärt!
Gospelkör

Gospelkör är ett häftigt inslag vid en vigsel. Antingen kan kören förekomma flera gånger under vigseln med eller utan solist eler också kan man spara gospelkören så att de kommer som en överaskning vid slutet av vigseln som i filmen "Love Actually"
DJ

Emma-Karin Entertainment samarbetar med flera DJs som alla är mycket erfarna och har spelat på klubbar, företagsevenemang och bröllop. De är flexibla och lyhörda vad gäller spelad repertoar. Vårt samarbete underlättar så att vi kan koordinera hela kvällen fär att undvika ex. krockar i repertoar samt att vi kan koordinera teknik. Spelar ett band kan DJ alternera med bandet eller också kan DJ köra ensam hela kvällen.
Brudvals eller annan dans?

Dans är för många ett självklart och viktigt inslag vid bröllop men också något som gör de flesta ordentligt nervösa då fler än en gömde sig i omklädningsrummet när det var dags för pardans på gympan i skolan.
Ta hjälp av ett proffs så framstår ni som proffs på er stora dag!
Kristjan Lootus dansade Jessica Andersson och sig själv till segern i Let's Dance 2011. Han hjälper er att välja musik och koreograferar ett lämpligt "nummer" utifrån era önskemål och er kunskapsnivå vare sig ni önskar framföra en traditionell brudvals eller ett mer spektakulärt och otraditionellt dansnummer? En dansaktivitet vid möhippan eller svensexan är ett populärt inslag! Efteråt kan paret välja att ta en gemensam lektion och då fördjupa de kunskaper de fick vid svensexan/möhippan som därefter kan visas upp vid bröllopet?
Grupplektion eller privatlektion/-er. Ni väljer!